Fishspaal Bergen
Image default
Eten en drinken

Wist jij dat je dit met avocado kon doen?!

Wie houdt er niet van avocado? Deze gezonde groente (nou ja, eigenlijk fruit!) beleeft hoogtijdagen: avocadotoast is bijna net zo ingeburgerd als friet. En dat is niet voor niets: er zijn miljoenen heerlijke mogelijkheden om het te bereiden! Hier is een lijst van onze favoriete avocado recepten die wij hebben gemaakt. Gooi ze op een pizza, maak er een salade of guacamole van of stop ze in quesadillas en gegrilde kaas! Let’g go avocado!

 

Crispy avocado taco’s

Begin met gebakken avocadofrietjes

De inspiratie achter deze vegan avocado taco’s zijn deze avocado frietjes. Terwijl we ons een weg baanden door een schotel, dacht ik: “Deze zouden geweldig zijn in taco’s.”  Ja! Avocado taco’s. Het grootste deel van het werk in deze taco’s is de friet. Hier zijn een paar aantekeningen over hoe je ze maakt:

Zorg voor rijpe maar stevige avocado’s. Het meest belangrijke deel! Je wilt geen papperige avocado’s, want die zijn niet bestand tegen het paneerproces.
Snijd de avocado’s op een veilige manier in plakjes. Zie hieronder voor meer!
Zet een lopende band op. Er zijn drie stops bij het avocado paneer proces. Wentel de plakjes in bloem en kruiden, dan in limoensap en olijfolie, en tenslotte in panko.
Bak gedurende 15 minuten op 425 graden. Je hoeft niet eens om te draaien!

 

De taco’s:

Behalve het maken van avocadofrietjes, zijn deze avocadotaco’s een makkie! We hebben geprobeerd om de andere toppings snel en gemakkelijk te houden, zodat je ze in elkaar kunt flansen terwijl de frietjes in de oven staan. Hier is het basis proces:

Maak de avocado frieten. Terwijl ze in de oven staan…
Kruid de zwarte bonen. Dit recept heeft een snelle en eenvoudige smaakmaker voor de zwarte bonen. Het hoofdingrediënt is adobo saus van een blik chipotle chili’s (zie hieronder).
Maak de saus. Dit avocado tacos recept heeft een eenvoudige cilantro saus die het bedekt in romige, pittige goedheid.
Bak de tortilla’s. Het is optioneel, maar wij warmen onze tortilla’s altijd op door ze op een open vuurtje op het fornuis te verhitten. Het geeft ze een geweldige smaak en ziet er ook nog eens mooi uit.

Avocado club sandwich

ngrediënten in deze avocado sandwich
Wat maakt deze avocado sandwich tot de ultieme sandwich? Nou, vaak bestaan vegetarische sandwiches alleen uit knapperige groenten en geen hartige elementen, waardoor ze knapperig en onbevredigend zijn. Deze Avocado Club combineert de beste hartige en rijke smaken om een killer sandwich te maken. Dit is wat je nodig hebt:

Brood: Een stevig, volkoren brood met veel noten en zaden is heerlijk, of doe een ambachtelijk brood of zuurdesem brood
Avocado: Natuurlijk, zorg ervoor dat hij perfect rijp is voordat je deze sandwich probeert.
Tomaat en sla: Hetzelfde: zorg ervoor dat hij rijp en sappig is. Als het laagseizoen is, hebben tomaten uit hydrocultuur in kassen de beste smaak.
Mayonaise: De mayo brengt massieve hartige smaak en vocht aan de sandwich: niet weglaten! Gebruik indien nodig veganistische mayo.
Kaas: Gebruik zowel cheddar als provolone voor contrasterende kleur en smaak.
Kokosnootspek (of bacon): Het beste deel! Kokosnootspek is zo rokerig en hartig, dat je vergeet dat dit een vegetarische sandwich is (zie hieronder). Of je kunt gewoon spek gebruiken als dit deel uitmaakt van je dieet.
Voeg het allemaal samen, en je hebt een sammie die zo hartig en heerlijk is, dat je hem keer op keer wilt blijven eten. (Wij in ieder geval wel!)

Simpele Avocado salde

Een avocado salade is een vrij simpel concept. In feite kun je blokjes avocado samen met groenten gooien, besprenkelen met olijfolie en azijn, en het een dag noemen. Voor dit recept wilden we het ultra simpel houden, maar wel met een vleugje raffinement. Dit is wat je nodig hebt:

Rijpe avocado’s
Cherrytomaten (meerkleurig staat leuk als je die hebt)
Rode ui
Knoflook
Olijfolie
citroensap
Dijon mosterd

 

Avocado dip (soort guacamole maar dan anders)

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor dit avocado dip recept? Rijpe avocado’s. Net zoals je geen bananenmuffins kunt maken zonder rijpe bananen, heb je voor avocadodip mooi rijpe avocado’s nodig. Voor de rest is de cast of characters eenvoudig. Het verschil met guacamole? Je voegt een beetje yoghurt of zure room toe en mengt het! Dit is wat je nodig hebt:

Rijpe avocado’s
Griekse yoghurt (of zure room; vervang cashewroom voor veganistisch)
Limoensap
Cilantro
Knoflookpoeder
Komijn
Zout

 

Wij hopen dat je nu aan de slag kunt met deze heerlijke inspiratie tips voor wat je met avocado’s kunt doen! Smakelijk eten!

https://bramfreshfood.nl/verswinkel/