Fishspaal Bergen
Image default
Eten en drinken

Kantoor koffie pauzes zijn een echte win win

In tegenstelling tot de opvatting van sommige werknemers zijn de koffie pauzes en koffiemachines verspilling van tijd en geld. Echter laat onderzoek zien dat de koffie pauzes erg handig kunnen zijn voor de werkgever en de werknemer. In feite zorgt deze pauze er eigenlijk voor dat de productiviteit en effectiviteit veel hoger zal liggen. Jaren na het drinken van een ongezond drankje, of dat werd er gedacht, is het nu eindelijk zo ver dat het wel kan. Vandaag de dag zijn professionele onderzoekers het er mee eens dat koffie veel voordelen biedt.

Koffie is het meest populaire drankje onder de volwassenen. Een recentelijk onderzoek laat zien dat de helft van de volwassenen het lekker vindt om dagelijks koffie te drinken. Er is een discussie gaande over de oorsprong van de koffie pauze. Echter is het pas sinds 1962 zo dat de pauze echt bekend werd, dit kwam door de reclame van ‘Geef jezelf een koffie pauze – en krijg wat koffie je geeft ‘, door Pan American Coffee Bureau.

Recentelijke onderzoeken laten zien dat een ochtend en een middag koffie pauze zorgen voor meer productiviteit bij de werknemers. Na veel uur werken krijg je namelijk als werknemer last van een lage focus, moeheid, veel fouten maken, en last hebben van fysieke pijn. Een pauze van 10 tot 20 minuten kan al deze klachten doen verdwijnen.

Een snel tripje naar de snack en koffie automaten zorgt er voor dat je de mensen die moe zijn weer een beetje op kan petten. Mensen vinden het fijn om een paar minuten te hebben om een snack te eten of om iets warms of kouds te drinken. Ook is het zo dat ze op die manier hun hoofd leeg kunnen maken, en chatten met hun collega’s. Deze korte pauzes zorgen voor een nieuwe lading energie, dit zorgt weer voor een hogere concentratie en meer productiviteit.

De laatste gezondheidsonderzoeken laten ook zien dat de antioxidanten in koffie erg goed kunnen zijn om ziekte te voorkomen. Sommige onderzoeken laten zien dat koffie kan helpen om dementie, diabetes type 2, Parkinson, hart ritme problemen, kanker en nog veel meer op te lossen. Echter wordt er wel aangeraden om niet te veel te drinken.

Kantoor koffie machines, fris en sap machines en snack automaten zijn echt onderdelen. Ieder bedrijf kan ook de voordelen krijgen. Is het koffie tijd?

https://offerte.nl/koffieautomaat