Fishspaal Bergen
Image default
Mode en Kleding

Maakt het gewicht van de regenjas uit?

Maakt het gewicht van de regenjas uit?

Voor sommige mensen die regenjassen gewoonlijk nonchalant en slechts voor een korte periode dragen, maakt het misschien niet uit. Voor de werkende mensen of buitenmensen die regenjassen nodig hebben, is het gewicht erg belangrijk. In feite is het van essentieel belang om rekening te houden met het gewicht in elk type kleding en uitrusting dat deze mensen moeten meenemen. Dat komt omdat gewicht je kan helpen energie te besparen of je veel hinder kan bezorgen. Daarom is het belangrijk om goed uit regenjassen te kiezen, of het nu gaat om een ​​maium regenjas of een ander merk. Het gewicht van je regenjas is diep geworteld met het aspect comfort. Zelfs casual regenjassen kunnen soms te omslachtig zijn om te dragen als je een kleiner lichaam hebt of als de jas te dik is. Om het beste gewicht voor jou te kiezen, probeer je het niveau van mobiliteit, draagbaarheid en gebruiksgemak tijdens het dragen te testen.

Het beïnvloedt de mobiliteit

Een factor die het gewicht van een regenjas kan beïnvloeden, is je vermogen om vrij en snel te bewegen. Een zwaardere regenjas kan ervoor zorgen dat je langzamer, ongemakkelijker en met minder flexibiliteit beweegt. Dit is geen haalbare situatie als je voor langere tijd buitenwerk gaat doen of op verkenning gaat. Meestal zijn je opties voor regenjassen die veel bewegingsvrijheid bieden een regenponcho en regenjassen. Deze regenjassen maken meestal gebruik van waterdichte materialen, maar proberen toch zo licht mogelijk te zijn. Factoren die van invloed zijn op het gewicht van de regenjas zijn meestal de gebruikte stoffen en het hoofdontwerp. Soms kunnen regenjassen ook worden gemaakt door meerdere stoffen met elkaar te mengen. Dit kan er mogelijk meer gewicht aan toevoegen als het om een ​​hogere hoeveelheid katoen of wol gaat. Flexibele stoffen zijn meestal gemaakt van nylon, polyester, gore-tex en spandex.

Minder vermoeiend om te dragen

Sommige ontwerpen voor een regenjas heren wegen minder dan andere. Hoe minder gewicht je hoeft te dragen, hoe minder vermoeiend het voor je zal zijn. Terwijl regenjassen over het algemeen niet zwaar zijn. Dit is een basisprincipe dat in bijna alle aspecten van het leven van toepassing is. Je merkt het gewicht misschien niet als je regenjassen alleen voor casual gebruik gebruikt. Maar als je je regenjas gaat gebruiken voor wat werk of buitenactiviteiten waarbij je urenlang zeer actief moet zijn, zul je het gewicht erg merken. Sommige van deze activiteiten kunnen zelfs een paar dagen duren, waarbij je het grootste deel van de tijd je regenjas draagt. Kamperen en trekking zijn slechts twee van de vele voorbeelden waardoor je heel lang regenjassen draagt.

Makkelijk in te pakken

Een lichte regenjas is een object dat heel gemakkelijk in te pakken is. Lichte regenjassen hebben meestal een dunnere maat, waardoor je deze compacter en gemakkelijker kunt opvouwen. Je zult hem ook een stuk lichter vinden om mee te nemen als je hem in je rugzak stopt. Daarnaast kun je ook meer spullen in je rugzak stoppen als je regenjas er compact in past.