Fishspaal Bergen
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het vinden van de juiste bh

Tips voor het vinden van de juiste bh

De zoektocht naar een geschikte bh blijft voor veel vrouwen iedere keer weer een uitdaging. Dit heeft er vooral mee te maken, dat veel vrouwen vaak één of twee lievelings bh’s hebben. Deze zijn vaak tegelijk gekocht en je raad het al, ze gaan vaak ook rond dezelfde periode kapot. Helaas gaat een bh niet eeuwig mee en komt er een moment dat een nieuwe moet aanschaffen. De kans dat exact dezelfde bh als die je toen hebt gekocht er nog steeds is, die is natuurlijk vrij klein. Je kunt het vaak vergelijken met de knuffel van een baby. Niet voor niets halen ouders er direct een paar meer om ze vervolgens aan hun kind te kunnen geven alsof er niets aan de hand is. Tijd voor een nieuwe bh? Lees dan onze tips voor het vinden van de juiste bh.

Neem je oude bh mee!

Je zult misschien denken, je neemt toch ook niet je oude schoenen mee als je nieuwe gaat halen? Dat klopt! Toch is het bij een bh net even iets anders. Omdat het aanbod gigantisch is, is het een stuk lastiger kiezen. Daarbij voel je vaak met schoenen al direct of ze wel of niet goed zitten. Bij een bh heeft dit vaak enkele uren nodig, aangezien je borsten moeten worden ondersteunt. Het kan dus verstandig zijn je oude bh mee te nemen. Zo weten ze in de winkel exact welke pasvorm en maat je hebt en kunnen ze vanuit daar verder kijken naar een geschikte variant. Het maakt vaak niet uit of je een bepaald merk hebt, want de pasvorm bij veel merken is meestal wel hetzelfde. Zo maakt het dus niet veel verschil of je nu een wacoal bh hebt of op zoek bent naar een sport bh met voorsluiting. In beide gevallen zullen ze je met de oude bh een heel eind op weg kunnen helpen.

Vraag de medewerker je borsten te meten

Ondanks dat veel mensen dit een hele vreemde vraag vinden, is het absoluut niet gek om de winkelmedewerker te vragen om je borsten op te meten. Zo kun je namelijk samen zien of de maat die jij nu draagt nog steeds wel de maat is die jij nodig hebt. Het is zelfs aan te raden om ieder jaar een keer je borsten te laten opmeten. Vervolgens kun je met deze afmetingen eenvoudig via een tabel uiteindelijk je cupmaat berekenen