Fishspaal Bergen
Image default
Entertainment

Originele babyshower versiering: het thema ‘cupcakes’

Wil je een babyshower organiseren voor je vriendin en wil je hiervoor originele babyshower versiering gebruiken? Dan is het thema cupcakes met allemaal verschillende soorten cupcake vormpjes wel een heel leuk idee! Dat is een keer wat anders dan alleen maar roze en blauwe ballonnen en slingers als babyshower versiering. De cupcake vormpjes en bijpassende babyshower versiering zijn in allerlei kleuren en varianten bij Daily Style te bestellen.

Waar komt de cupcake eigenlijk vandaan?

Cupcakes zijn niet meer weg te denken uit Nederland en iedereen kent ze wel of heeft er wel eens een paar gebakken in eigen gekozen vormpjes. ‘Cupcake’ is een Engels woord voor klein gebakje. De eerste variant van een cupcake is gevonden in Engeland in het begin van de 18de eeuw. In 1807 publiceerde Maria Eliza Rundell een boek waarin ze schreef dat je cake ook kunt bakken in een kopje in plaats van in dure cakevormen. Door dit soort vormpjes is de naam cupcake dus ontstaan!

Waarom cupcakes bij een babyshower?

Tegenwoordig bakken we cupcakes uiteraard niet meer in kopjes maar in allerlei soorten cupcake vormpjes. Een babyshower is volgens traditie alleen voor vrouwen, en daar passen taartjes, cupcakes en andere mooi versierde lekkernijen perfect bij. Daarom passen ook cupcakes in leuke vormpjes heel goed bij een babyshower. Ze zien er heel leuk uit en je kunt ze versieren waardoor ze een leuke aanvulling zijn op de babyshower versiering die er hangt.

Hartige cupcakes

Als je kiest voor het thema cupcakes voor de babyshower van bijvoorbeeld je zus of vriendin, is het leuk om verschillende soorten cupcakes te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook, naast de zoete varianten, een paar hartige cupcakes maken. Door de verschillende soorten cupcakes in verschillende cupcake vormpjes te doen, kun je ze goed van elkaar onderscheiden. Ook hartige cupcakes kun je bovendien leuk versieren met bijvoorbeeld een toefje houmous en wat kruiden. De babyshower met cupcakes als onderdeel van de versiering wordt zeker geslaagd feest dat men niet snel zal vergeten.