Fishspaal Bergen
Image default
Woning en Tuin

Zijn er regels omtrent een brievenbus?

Zijn er regels omtrent een brievenbus?

Je hebt een nieuwe woning gekocht en laat speciaal voor de post een uitsparing uit de deur zagen zodat er een brievenbusklep en tochtklep in kan. Je hebt een mooie zwarte brievenbusklep uitgezocht met een bijpassend huisnummer en denkt vervolgens dat alles in kanne en kruike is. Maar tot je verbazing krijg je na enkele dagen een brief van Postnl. Uw brievenbus bevindt zich te ver van de openbare weg en u dient een losse brievenbus zo dicht mogelijk bij de straat te plaatsen. Nou daar gaat dan je plan, het leek zo mooi om alle post op de deurmat te ontvangen. Nu zit je met dubbele kosten opgescheept. Het is namelijk zo dat er een wettelijke regeling is waarbij de afstand van brievenbus tot openbare weg bij wet geregeld is. Deze mag niet meer dan 10 meter bedragen. Is jouw deurbrievenbus dus verder dan die 10 meter? Dan is de kans vrij groot dat je vandaag of morgen een keer een brief van Postnl ontvangt met de vraag of je je brievenbus wil verzetten.

 

Wettelijke regels omtrent het plaatsen van een brievenbus

Er zijn nog meer regels ook qua grote van je brievenbus. Ook al is dat vaak niet zo van belang. Zolang jouw postbode niet bij zijn baas klaagt kun je ook een brievenbus met een klein formaat hebben. Ook gelden er nog bepaalde afmetingen voor de opening in je brievenbus. Hij moet zo danig groot zijn dat er een klein pakketje in zou moeten kunnen. Vergelijk het met een oude videoband, die pasten vroeger precies door de gleuf van de brievenbus. Meer regels omtrent het plaatsen van een brievenbus vind je bij Your Mailbox – de brievenbus expert van Nederland

Heb je nog vragen over de plaatsing van je brievenbus of wil je nog andere zaken over brievenbussen weten? Dan kun je altijd even contact op nemen met de klantenservice van YourMailbox. Zij helpen je graag verder met al je vragen.