Fishspaal Bergen
Image default
Hobby en vrije tijd

Een workshop djembé van een professionele percussionist

Een handdrum is een type drum die niet met een stok, maar met de hand wordt bespeeld. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze manier van muziek maken, dan is het volgen van een workshop djembé een goed begin. Het bespelen van dit West-Afrikaanse instrument wordt, gezien het feit dat er slechts drie fundamentele manieren bestaan om het te beslaan, als vrij eenvoudig gezien. Toch is niets minder waar. Op internet zijn diverse handboeken te verkrijgen. Toch zijn deze niet vergelijkbaar met echte djembélessen, zoals die van Dununba.

Docenten met waardevolle ervaring

Bij de percussieschool ben je aan het juiste adres om te beginnen met het bespelen van de djembé. Je kunt kiezen voor lessen, maar ook voor een workshop djembé met vrienden, familieleden of collega’s. Bij de school zijn vier docenten in dienst, waaronder de grondlegger. Elk van hen heeft passie voor de muziek, een conservatoriumachtergrond of zelfs ervaring opgedaan bij wereldwijd bekende djembémeesters. Een workshop djembé overstijgt dan ook alle verwachtingen.

De grondlegger van de workshops

De grondlegger van Dununba is Niels Fleurke. Op zijn achttiende kwam hij voor het eerst in aanraking met het instrument. Hij heeft aan het Rotterdams Conservatorium gestudeerd en is drum- en djembédocent. Een workshop djembé van Niels volg je bij iemand die zelfs in de leer is geweest bij enkele van de bekende Afrikaanse grootmeesters. Ook heeft hij tijdens verschillende reizen kennis van de muziek opgedaan. De djembéschool werd in 2003 opgericht. Je rekent dus op jarenlange ervaring wanneer je daar een workshop djembé gaat volgen!

Workshops, lessen en arrangementen

Behalve voor een workshop djembé ben je bij de djembéschool ook aan het juiste adres voor reguliere lessen en arrangementen. Er is geen enkele ervaring of voorkennis nodig; de docent weet je vanaf het prille begin alle basics bij te brengen. Tijdens de workshops bestaat er ook aandacht voor de herkomst van het instrument en de plaats ervan in de West-Afrikaanse cultuur. Zo gaat de toch al swingende muziek nog meer voor je leven. Ontdek het zelf!

https://dununba.nl/