Fishspaal Bergen
Image default
Hobby en vrije tijd

Deze laskappen zijn perfect voor TIG lassen

Deze laskappen zijn perfect voor TIG lassen

Wanneer u op zoek bent naar lasbescherming, zoals laskappen of lasbrillen, hebt u tegenwoordig veel opties. U kunt een verscheidenheid aan kappen of brillen kopen bij speciaalzaken om ervoor te zorgen dat u de beste lasbescherming krijgt die beschikbaar is. We hebben hieronder een overzicht samengesteld van de belangrijkste beschikbare types.

De passieve lashelm

In de lastechniek worden twee hoofdtypen laskappen, of lashelmen, onderscheiden: passieve en actieve. Een passief schild, ook wel standaardhelm of traditionele helm genoemd, is een helm die je zelf op en neer moet doen – bijvoorbeeld de Honeywell Prota Shell Baby. Passieve schilden hebben een schaduwfactor van 10; ze zijn relatief goedkoop. Actieve schermen worden bediend met voetpedalen of schakelaars, zoals de Hobart Handler 140 en de Miller Dynasty Stealth Auto-Darkening lashelm. Ze zijn ook duurder dan passieve.

De automatische lashelm

Als u tijdens het lassen uitstekende bescherming nodig hebt, overweeg dan automatische laskappen. Gewoonlijk reageren ze op licht en gaan ze automatisch open of dicht als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de 3M Speedglas 100 laskap, die geavanceerder is dan passieve modellen lasbrillen. Het scherm heeft meestal code 3 of 4, waardoor u goed door het vizier van de lasbril kunt kijken. Wanneer sensoren de lasboog detecteren, wordt het beschermingsniveau automatisch verhoogd tot een factor 8 tot 13. Een nadeel van dit type bescherming is dat het meer kost dan een passieve lasbril. Maar u krijgt veel terug voor uw geld, met name comfort!

Ga altijd voor de beste kwaliteit

Als u op zoek bent naar een lashelm, zorg er dan voor dat u de beste kwaliteit krijgt. Praat met een specialist over merken en kwaliteit, zodat u iets krijgt dat betrouwbaar is voor uw behoeften. Als u wilt dat uw werk mooi wordt, zorg dan voor het juiste gereedschap. Heeft u vragen? Raadpleeg dan een van onze medewerkers.