Fishspaal Bergen
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor gezonder gamen

Gamen is erg populair tegenwoordig. Jongeren zitten uren achter een beeldscherm te spelen. Helaas is gamen niet gezond. Je kan natuurlijk voor je gezondheid beter gaan sporten buiten. Veel mensen die gamen maken verschillende fouten op het gebied van gezondheid. Denk dan vooral aan de beweging en de voeding. Hieronder wordt uitgelegd wat er fout gaat en wordt er verteld wat oplossingen kunnen zijn om gezonder te gaan gamen.

Gezondheidsproblemen

Zoals net al benoemd is kan gamen zorgen voor gezondheidsproblemen. De fout die de meeste gamers maken is dat er niet gebruik wordt gemaakt van pauzes. Jongeren zitten uren lang achter het scherm en zitten de hele dag op hun stoel. Door weinig beweging en dus veel zitten bevorderd dit niet de gezondheid. Bij het weinig bewegen komt ook de voeding kijken. Gamers denken er niet over na dat ze weinig bewegen en eten dus wat ze willen en dat zal niet de meest gezonde snack zijn. Deze twee gevolgen zorgen voor meer overgewicht onder de jongeren. Naast het overwicht zijn er ook ander problemen bij het gamen. Zo hebben jongeren vaak een verkeerde zithouding. Vaak naar voren gebogen en te dicht op hun scherm. Dit kan zorgen voor rugklachten, maar ook voor oogproblemen. Al deze problemen komen vaak voor en dit zonde van de leuke game ervaringen.

Oplossingen

Net hebben we al genoemd welke gezondheidsproblemen zich voordoen bij gamen. Nu gaan we kijken hoe je dit op kan lossen. Ten eerste is het belangrijk om te kijken hoe lang je al aan het spelen bent. Neem minimaal elk uur even een pauze, het liefste elk half uur. Deze pauze houdt niet in dat je rustig op je stoel moet blijven zitten. Ga even van je plek af, loop even twee minuten. Als je elk uur wat stappen maakt is dit al goed voor je beweging. Verder is de voeding erg belangrijk. Houdt er rekening mee dat als je minder beweegt je ook minder calorieën kan innemen. Dus zoek naar gezonde snacks en neem veelal alleen water als drankje. Voor de zithouding moet je zorgen voor goede meubels. Een bureau die op de goede hoogte is en een scherm die op de juiste afstand is. Daarnaast moet je zorgen voor een goede stoel. Hier maak je namelijk vele uren op. Er worden speciale stoelen aangeboden voor gamen. Zo kan je een gamestoel kopen bij veel partijen. Deze stoelen zijn perfect voor de gemiddelde gamer.

Tips

Nu we de problemen en oplossingen hebben besproken, zijn er ook nog wat andere tips die je kunt meenemen. Je kunt bijvoorbeeld je ogen rust geven door vaker te knipperen tijdens het gamen. Ook kun je naast het knipperen even een paar seconde je ogen dicht doen en rust geven. Wat ook een tip is om naast het de pauze nemen en een rondje te lopen, je ledematen even te rekken. Rekken kan wat spanning weghalen van je spieren zoals je armen. De laatste tip die we hier even willen meegeven is dat veel mensen water drinken niet lekker vinden of liever niet willen. Hier zijn ook oplossingen voor, zo worden er waterdrankjes met een smaak aangeboden. En daarnaast kan je ook thee drinken. Thee is gezond en kan ook ontspannend werken.