Fishspaal Bergen
Image default
Beauty en verzorging

Lees dit als u een haartransplantatie overweegt

Als u last heeft van haarverlies, wegens een genetische aanleg of door ziekte, overweegt u misschien om een haartransplantatie te laten uitvoeren. Hiermee hoopt u weer een volle bos haar te krijgen met een natuurlijke uitstraling. Een uitstraling die moeilijk te evenaren is met een pruik. Voordat u een haartransplantatie laat uitvoeren, is het echter belangrijk om u goed te laten informeren. Daar helpt De Haarstichting u graag bij. Deze stichting zet zich namelijk in voor mensen met allerlei haarproblemen. Van informatie tot praktische hulp, u kunt er altijd terecht.

Wat moet u weten over haartransplantaties?

Het belangrijkste dat u moet weten is natuurlijk wat een haartransplantatie juist inhoudt. Bij deze procedure worden haarwortels met haren verwijderd aan de achterkant van het hoofd en vervolgens elders op uw hoofd getransplanteerd.  Deze getransplanteerde haren vallen enkele weken later weer uit, waarna er enkele maanden nieuwe haren beginnen groeien. Voordat u een transplantatie laat uitvoeren, is het belangrijk dat u niet onmiddellijk resultaten verwacht. Het optimale resultaat van een haartransplantatie verschijnt namelijk pas na een jaar. Het voordeel van deze procedure is echter dat er altijd wordt gewerkt met uw eigen haren. Met andere woorden, u kunt het nieuwe haar gewoon kammen, wassen en dergelijke zonder problemen.

Waar laat u de procedure uitvoeren?

Als u een haartransplantatie laat uitvoeren, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare kliniek. Om deze te vinden, helpt het om ervaringen van anderen te lezen. U kunt ook de site van De Haarstichting bezoeken. Hier vindt u een zoekfunctie van geschikte klinieken. Natuurlijk is het mogelijk te kiezen voor een goedkopere transplantatie in het buitenland. Weet echter dat de kwaliteit in dergelijke klinieken niet is gegarandeerd. Meer weten? Bezoek dan snel de website van De Haarstichting en laat u informeren over haaruitval en mogelijke oplossingen voor uw haarprobleem.