Fishspaal Bergen
Image default
Hobby en vrije tijd

Mixed media materialen

Een creative wereld

In de creatieve wereld zie je dit fenomeen steeds meer voorbij komen. Het gebruik van mixed media materialen is erg populair. Het houdt in dat je gebruikt maakt van allerlei verschillende materialen en technieken door elkaar heen. Dit is zo’n populaire manier, omdat je nergens aan verbonden bent en je creativiteit op de vrije loop gelaten kan worden. Met het gebruik van mixed media materialen kunnen er veel details verwerkt worden in het werk, want door alle verschillende materialen zullen er veel dingen te zien zijn. De mooiste creaties kunnen gemaakt worden met al de verschillende materialen. Maak gebruik van veren, verf, kranten, stoffen, puzzelstukjes, kralen, stiften, lijm en bedenkt het zo gek als je zelf wil. Al deze losse materialen zullen samen een mooi geheel vormen aan het eind. Het mooie van creativiteit is dus dat je alles zelf bepaald en nergens rekening mee hoeft te houden. 

Voorbeelden en mixed media materialen kopen

Allerlei materialen kunnen gebruikt worden, maar soms heb je weinig inspiratie. Een aantal voordelen van gecombineerde mixed media materialen zijn:

  • Houtskool en waterverf
  • Kranten stukken en acrylverf
  • Wol, canvas en verf

Dit zijn een aantal veel voorkomende combinaties voor mixed media projecten. Houtskool en waterverf geven een contrast en dat maakt het een mooi effect. Krantenstukken geven diepte aan het werk met verf, dit maakt het werk levendiger. Creativiteit houdt natuurlijk in dat je je eigen fantasie op de vrije loop laat en doet wat je zelf wil. Dit is ook het fijne aan mixed media materialen, hierbij kan dit namelijk. Mixed media materialen koop je overal, je mag namelijk helemaal hoeveel, welke en wat voor soort materialen je gaat gebruiken. In principe zou je ze dus overal kunnen kopen, maar het meeste vind je in een hobbyshop. Hier koop je allerlei knutselmaterialen en spulletjes. 

https://www.hobbyshopsandra.nl/hobby-materialen/mixed-media/