Fishspaal Bergen
Image default
Bedrijven

Hoe maak je rolluiken schoon?

Bijna iedereen heeft in Nederland rolluiken in huis. Ze zijn niet alleen handig om je glas te beschermen tegen rotzooi van buiten af, ze zorgen er namelijk ook voor dat het licht wordt tegengehouden en daardoor minder fel binnenkomt. Dit maakt het dan ook mogelijk om jezelf te beschermen tegen het zonlicht wanneer je slaapt, of door de rolluiken te gebruiken om warmte af te stoten. Hierdoor wordt het minder warm in je huis en kun je dus fijner leven in een aangename temperatuur. Toch zit er een nadeel aan rolluiken en dat heeft alles te maken met het schoonhouden.

Hoe houd je rolluiken schoon?

Schoon houden van rolluiken is niet altijd even makkelijk. Soms kan dit veel tijd in beslag nemen en soms is dit zelfs niet te doen. Hierdoor krijg je al snel dat er veel vuil tussen de rolluiken gaat zitten en dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan het gaan schimmelen en daardoor blijvende schade aan je rolluiken veroorzaken. Dit wil je natuurlijk niet hebben en vanzelfsprekend wil je dit tegen gaan. Rolluiken schoonmaken kan daarbij helpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke spray werkt het beste en wat voor gereedschap heb je nodig?

Het juiste gereedschap om rolluiken schoon te maken

Om rolluiken goed schoon te kunnen maken heb je natuurlijk gereedschap nodig. Een standaard borstel zal niet veel doen en dus niet ervoor zorgen dat je rolluiken schoon worden. In plaats daarvan moet je gebruik maken van een speciale soort kleine borstel die je hierbij kan helpen. Zo kan deze kleine borstel makkelijker tussen de rolluiken komen en daardoor makkelijker het vuil verwijderen. Hierdoor ruim je het vuil dus makkelijker op en kun je beter de rolluiken schoonhouden.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/