Fishspaal Bergen
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over gipsplaatschroeven

Er zijn heel veel verschillende soorten schroeven, wanneer in je in de bouwmarkt staat weet je soms niet eens meer waar je moet kijken. Een van de soorten schroeven die je daar kan vinden zijn gipsplaatschroeven, deze schroeven kan je gebruiken voor verschillende toepassingen. In dit artikelen vertellen we je er meer over. Deze schroeven kunnen je bijvoorbeeld gebruiken voor het ophangen van hoekankers.

Laten we eerst vertellen wat gipsplaatschroeven precies zijn, dit zijn sterke bouwschroeven van roestvrijstaal. Deze schroeven lijken op spaanschroeven maar hebben als verschil een fijner, dubbel, lijndraad. Wanneer je deze schroeven aanbrengt moet je gebruik maken van een PH schroevendraaier, gebruik er wel een in de juiste maat. De schroeven hebben een harde scherpe punt en zijn daarom makkelijk aan te brengen in harde materialen. De schroeven zijn ook nog een zelfborend, dit betekend dat de schroeven niet voorgeboord hoeven te worden. De schroeven zijn bij BNV Tools beschikbaar in verschillende maten en diktes en met verschillende schroefdraden, voor iedereen wat.

De schroeven worden gebruikt voor het monteren van gipsplaten. Dit wordt gedaan omdat deze geen lelijke vlekken op het materiaal zullen veroorzaken omdat ze zijn gemaakt van roestvrijstaal. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een houten ondergrond kan er het best worden gekozen voor een schroef met een grof draad, zit zal meer grip hebben op het hout. Wanneer er sprake is van een metalen ondergrond kun je het best kiezen voor een schroef met een fijn schroefdraad, dit houd het materiaal mooi tijdens het boren. Om te voorkomen dat de schroeven te ver doordraaien raden we aan om gebruik te maken van een schroefbitje. Op deze manier worden alle schroeven op de juiste dikte aangebracht en zullen we geen verschillen zijn. Voor meer informatie over deze schroeven kun je een kijkje nemen op de website van BNV Tools.  

http://www.bnvtools.nl